Refits

Sinds de start van ons bureau in 1991 zijn refits en restauraties altijd bijzonder leuk geweest om te doen. Er wordt een groot beroep op praktische vindingrijkheid gedaan.  

Probleemoplossend of doodleuk probleemomzeilend als het moet. Kijken en nog eens kijken, maar ook gewoon in zo’n boot een poosje vertoeven. Als het mogelijk is zelfs even varen en natuurlijk vragen en nog eens vragen……..nog veel meer dan bij een nieuwbouwproject.

Soms ook is een project muurvast gelopen omdat er geen afstand meer van kan worden genomen. Of de onzekerheden stapelen zich op en iedereen heeft en geeft een mening. Het geeft buitengewoon veel voldoening om met betrekkelijk weinig tekenwerk en een aantal driedimensionale schetsen de zaak in ieder geval weer op de rails te krijgen.

Overigens is het niet wijs om alles op de rails proberen te krijgen; het moet wel verantwoord zijn naar de situatie van juist u. Maar ja, als het dochtertje van de eigenaar van de antieke sleper het bordje van de boot haalt met de woorden: ‘Papa, je mag hem niet verkopen, Ttja wat moet je dan?

Spelen er plannen voor een refit of een restauratie, dan maken wij graag kennis. Met u en met uw schip. U mag ons uitdagen voor een originele oplossing, zodat uw schip een gelukkig second life tegemoet kan gaan; weer goed voor jarenlang vaarplezier. U bent van harte welkom!

Willem Nieland Design

Dorpsstraat 51

2903LA Capelle aan den IJssel

Tel: 010-2125529

Mobiel: 0640173131

Email: info@willemnieland.nl